Treceți la conținutul principal

Scapa de grijile faptului ca ai fost parasit in cativa pasi simpli


Ai fost parasit de prietena/prietenul tau?
Ai incercat sa inviti pe cineva in oras si ai fost refuzat?
I-ai marturisit cuiva ceea ce simti si ai fost respins politicos si pus la friend-zone?

Increderea de sine si cautarea raspunsurilor.

Ceea ce majoritatea oamenilor fac in astfel de situatii este sa caute raspunsuri logice. Cu totii suntem persoane rationale si incercam sa cautam acul in carul cu fan.
Ei bine, desi unele intrebari nu au raspuns, acestea au. Singurul lucru pe care il faci gresit este faptul ca nu cauti acolo unde trebuie.


In situatia in care ai fost parasit si tie chiar iti pasa vei fi ranit. Vei fi devastat. Raspunsurile pe care tu incerci sa le cauti nu vor aparea pana ce nu incepi sa respiri, sa gandesti logic si sa nu te lasi prada sentimentelor.
Adesea unde nu gasim raspunsuri, inventam. Acest lucru poate doar sa ne faca si mai mult rau si ne poate face sa credem ca problema este la noi.

Nu este cazul!

De ce am fost parasit? Vreau raspunsuri.

O sa iti dau cateva motive pentru care ai fost parasit. Scopul lor este acela de a te convinge ca nu ai fost parasit pentru ca esti o persoana rea.

  • Dragoste si compensatii. Persoana care te-a parasit este un om care este guvernat de aceleasi legi de atractie. (Psihologia indragostitului)                              Unul dintre principalele motive pentru care aceasta s-a indragostit de o alta persoana este compensarea propriilor slabiciuni. De exemplu daca ai iubit pe cineva care gandea in mod logic, motivul pentru care te-a parasit poate fi acela ca el isi dorea alaturi pe cineva mult mai spontan, mult mai creativ, tocmai pentru a compensa slabiciunea lui.                                                                                       Chiar daca tu esti foarte destept si inteligent, este posibil ca partenerul sa te fi parasit pentru simplul motiv ca nu il mai completai (Citeste acest articol pentru a afla cum sa ai relatii mult mai fericite)
  •  Criteriile din subconstient. Am explicat intr-un articol precedent cum fiecare dintre noi avem in subconstientul nostru anumite criterii care ne fac sa ne alegem viitorul partener. Asta inseamna ca daca cineva nu ne "satisface" aceste criterii ne este imposibil sa ne indragostim de el. Daca aceste criterii includ itemi cum ar fi, trebuie sa fie inalt, trebuie sa fie blond, atunci tu poti fi parasit fara ca ceva sa fie in neregula cu tine.


Nu trebuie sa te invinovatesti pentru ca ai fost parasit.
Fiecare dintre noi are parti bune si parti mai putin bune.
Am incercat sa iti explic de ce nu este bine sa ne invinovatim in urma unei despartiri. Adesea putem fi parasiti din multe alte motive, care sa nu tina de noi (100%).

Nimeni nu este perfect. In viata cautam sa ne compensam nevoile. De aceea "jumatatile" noastre au rolul de a ne completa, de a ne ajuta.
Gandeste pozitiv. Se poate ca tu sa nu fi fost ceea ce lui/ei ii trebuia. Asta nu inseamna ca nu esti o persoana buna. Inseamna doar ca nu esti o persoana "suficient" de buna PENTRU CEL CE TE-A PARASIT.

Iti garantez ca nici el/ea nu era o persoana suficient de buna pentru tine, pentru ca desi tu nu observi, nici el/ea nu a fost in stare sa-ti satisfaca nevoile :)
Nevoia ta principala in acest moment este sa fii iubit.
Ce mai astepti?
Acolo afara cineva te asteapta cu bratele deschise.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Diferenta dintre dragoste si iubire. Cum sa te comporti la inceputul unei relatii

Se observa un lucru interesant pe Facebook in perioada asta. Foarte multe relatii proaspat scoase de la cuptor incep sa se risipeasca. In special acele relatii coapte in ajunul sarbatorilor, de anul nou sau in perioada de dupa acestea. La fel ca si cozonacii. Si nu se intampla doar pe Facebook. Vad asta peste tot in jurul meu, ba chiar si la televizor. Acest lucru se intampla si in restul anului, dar in aceasta perioada lucrurile sunt si mai intense deoarece in pragul sarbatorilor simtim nevoia sa fim inconjurati de persoane dragi si sa simtim iubire mai mult ca niciodata. Si asta ne arunca in bratele unei relatii de compromis – de “as vrea sa nu fiu singur in perioada asta si sa nu par un fraier”. Hmm, iubire – un cuvant suficient de mare si de neinteles. Ce este iubirea cu adevarat? Si mai important, ce nu este? In primul rand, dragostea nu este iubire. Si a iubi nu este echivalent cu a te indragosti. Care este diferenta dintre dragoste si iubire? Dragost

Cum influenteaza muzica pe care o ascultam personalitatea si comportamentul nostru

In ziua de azi toata lumea asculta muzica. O facem pentru a ne relaxa, pentru a ne induce o stare de bine. Inca din antichitate muzica a fost pusa la loc de cinste in viata omului, reprezentand o preocupare esentiala in dezvoltarea noastra ca si specie. Filozoful Friedrich Nietzsche afirma ca: „Viata fara muzica e pur si simplu o greseală, o durere, un exil” Dar de ce ascultam muzica? Muzica este un stimul ce face creierul sa elibereze dopamina , denumita si hormonul fericirii . Mai mult decat atat, se pare ca efectul pe care il produce asupra noastra ascultarea unei piese favorite este similar excitarii. Intalnim in ambele cazuri simptome precum dilatarea pupilelor, cresterea pulsului si a tensiunii arteriale. O cantitate mare de sange este redirectionata catre muschii aflati in picioarele noastre (de aceea simtim nevoia de a bate din picioare). Muzica are nenumarate efecte asupra organismului nostru. Dintre acestea putem enumera cu usurinta: scaderea tonusului emotional, rela

Invata cum sa treci peste orice despartire. Ghid complet pentru o viata fericita.

Sa treci peste o relatie apusa pare uneori imposibil. Te simti prost atunci cand te indragostesti de cineva pe care nu il poti "avea", dar te simti si mai prost atunci cand relatia pe care o ai nu iti aduce nimic bun, ba chiar te face sa suferi. Pana de curand am fost ferm convins ca despartirea  este cel mai rau lucru care ti se poate intampla in viata. Credeam ca sa uiti persoana ce ti-a ocupat un loc atat de important in inima este de neimaginat. In acest ghid voi incerca sa iti deschid ochii si sa te fac sa crezi ca poti trece peste absolut ORICINE fara batai de cap si in cel mai scurt timp. ! Avertizare: urmatoarele sfaturi te vor face sa vezi iubirea cu alti ochi ! Dupa ce vei citi urmatoarele randuri si vei urma link-urile de pe aceasta pagina modul tau de gandire va fi modificat permanent. Aceste despartiri care te tineau deprimat timp de ani de zile vor inceta sa te mai apese si vei reusi sa treci peste viitoarele relatii esuate in cateva sap